Nesten alle kan dra nytte av det digitale notatprogrammet OneNote, som er tilgjengelig både i Office 365, Windows 10, og som app for både iOS og Android. Men det er langt fra alle som utnytter programmets fulle potensial.

Det er både enkelt og praktisk å ta digitale notater med Microsoft OneNote. Med OneNote kan du raskt og enkelt samle alle notater og informasjon i skyen, og en sterk søkefunksjon gjør at du raskt finner det du leter etter. Programmet er et spesielt godt verktøy i møter hvor deltakerne har mulighet til å dele notater som skrives.

OneNote er en skjult skatt i Office 365 pakken. Programmet kan i overført betydning beskrives som et digitalt arkivskap med organiserte notatbøker. Programmet kan romme flere typer notater som bilder, tekst og lydfiler, print av websider, lenker og grafikk.

Tre råd for å effektivisere bruken av OneNote

  1. Bruk søkemotoren
    En av de største fordelene ved å bruke OneNote, er muligheten til å søke på tvers av all informasjon du har samlet. Og programmet trenger kun noen få millisekunder på å søke seg frem til de riktige notatene.
  2. Del notatene dine
    OneNote er integrert med Outlook, slik at du raskt kan dele notater med dine samarbeidspartnere. Når du benytter OneDrive kan du dele notater med andre ved å klikke på Fil> Del> Del med personer. Du kan også sende en e-post med en link til notatboken du ønsker å dele til de du ønsker å dele innholdet med. Disse personene kan enten få tilgang til å kun se dine notater eller til å både se og endre notatene i OneNote, avhengig av hvilke tillatelser du har satt for dem i OneDrive. Under ‘Møtedetaljer’ i Outlook kan du også dele en link som gjør at deltakerne har direkte tilgang til notatene på din datamaskin. Dette gjør at alle møtedeltakerne kan se eller legge til innhold på notatboken før møtet, under møtet eller etter møtet.
  3. Backup skyen
    I dag er det ikke nødvendig å kjøpe egen maskinvare og sette opp et eget serverrom i kjelleren for å kunne lagre tekst, bilder og andre notater på en trygg måte. Dine notater blir automatisk lagret online i skyen, slik at du har tilgang til notatene og personlige innstillinger uansett hvor i verden du og dine medarbeidere befinner dere. Du har alltid arbeidet for hånden, enten du bruker OneNote på en bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon.