Hei og velkommen til en ny TV-hverdag med digital-TV

Vår TV-løsning er ikke som alle andre – den er dekoderfri!

Dette gir en helt ny og spennende mulighet, men fortsatt premium kvalitet og stabilitet på TV-signalene. Den digitale TV-løsningen består av en TV-sentral som står sentralt plassert hos kunden.

TV-sentralen gjør samme jobb som en vanlig digital dekoder, slik at man unngår installering og administrasjon av programkort på hvert enkelt rom. Alt du trenger er en antennekabel fra veggen inn i TV-apparatet. Brukeren kan benytte fjernkontrollen du har til din TV i dag, for å betjene den nye TV-løsningen.

Støtter din tv digitale signaler?

Overgangen til ny digital TV-løsning innebærer at noen eldre TV-apparater må byttes ut siden de ikke er forberedt
for de nye digitale TV-signalene. Dette er beboerne og eventuelt de pårørendes ansvar.Det er viktig at apparatet støtter standardene DVB-C og MPEG4.
Det gjør de aller fleste moderne TV-apparater og forhandlerne vil kunne svare på dette.Den nye TV-løsningen er dekoderfri. Det skal ikke være noen dekoder tilkoplet TV-en.Med den nye digitale TV-løsningen er man sikret en moderne og framtidsrettet løsning
som gir en mye bedre TV-opplevelse for beboere, pårørende og ansatte.
HVA ER DVB-C/MPEG- OG HVORDAN FINNER JEG UT OM MIN TV STØTTER DETTE?DVB-C betyr at TVen kan ta imot digitale signaler på kabel, MPEG-4 er formatet/innpakningen
av TV-signalene og er bransjestandarden i Europa.

Støttes din TV? Søk på din TV-modell her (Alle TV modeller f.o.m 2016 støttes).

Installasjon

Du trenger en flatskjerm med innebygget digital DVB-C mottaker og MPEG-4 støtte.
DVB-C betyr at TV-en kan ta imot digitale signaler på kabel, MPEG-4 er
formatet/innpakningen av TV-signalene og er bransjestandarden i Europa.

1.

Sett antenneledningen inn i TV-en. Du må så gjøre et kanalsøk for å søke opp kanalene.
Sjekk eventuelt brukermanualen til din TV for hvordan du gjør dette.
Ofte brukte navn er Digitalt Kanalsøk, Kabelsøk, Kringkasting, Kanalinnstillinger, Kanaloppsett, Digitalt oppsett.

2.

Det er som regel to metoder å gjøre et kanalsøk på: Automatisk søk og Manuelt søk.1. Velg ‘Kringkasting’
2. Velg ‘Kanalinnstillinger’
3. Velg ‘Land(Område)’ -> SverigeNB! Alle Samsung-TV-er beregnet for forbrukermarkedet må velge ‘Sverige’ som kanal-land.

Automatisk søk

Automatisk kanalsøk går ut på at brukeren stiller inn en del ‘søkeparameter’ på TVen, som så automatisk søker igjennom frekvensene i kabelnettet etter TV-kanaler.

Det varierer hvilke parameter TV-en trenger få å klare å søke inn kanaler. De fleste TV-produsenter operere med såkalt Fullt- eller Rask-/Avansert-/Nettverks-søk. NB! Andre navn kan benyttes på din TV-modell.

Fullt-søk kan prøves først. Dette er et full-automatisk søk hvor TV-en selv prøver å sjekke alle parameter i et kabelnett.

Manuelt

Rask-/Avansert-/Nettverks-søk kan prøves etter at Fullt søk er prøvd. Her må man sette inn parameter for TV-en. I tabellen under er alle nødvendige parameter for å gjøre et kanalsøk. For noen TV-modeller er det ikke nødvendig å benytte alle parameter. Konsulter eventuelt TV-ens brukermanual.

Valg Verdi
Antenne/TV-signal Kabel/ DVB-C
Nettverks-ID/Nettverks-nummer 42499
Symbolhastighet/Baudrate 6900
Modulasjon 256-QAM
Startfrekvens/Frekvens/
Nettverksfrekvens
306.00MHz (154.00MHz*)
Sluttfrekvens 402.00MHz
Båndbredde 8MHz


Navnene i tabellen er navn ofte brukt av TV-produsenter, men dette kan avvike på din TV-modell. Parameterne er alltid de samme. Fyll på med 0-er der det er nødvendig med flere siffer enn i tabellen.

*Vær obs på at enkelte nettverk ikke godtar en startfrekvens på 306.00MHz. Still da inn TV-en på startfrekvens 154.00MHz

Andre spørsmål?
Kontakt dine lokale TV-ansvarlige for ytterligere informasjon og brukermanualer.