TDC kan levere Internett-aksess med IPv6

Oslo, 8. juni 2011

I dag er det World IPv6 Day, dagen da flere store aktører har gjort sine web-sider tilgjengelig via IPv6. TDC er med, og våre web-sider (tdc.no samt .dk, .se og .fi) kan nås via IPv6. TDCs nordiske nett er klargjort for IPv6, og TDC leverer allerede Internett-aksess med IPv6 til bedriftskunder.

I dag brukes IPv4-adresser på internett, men fordi det straks er tomt for IPv4-adresser og behovet for IP-adresser øker kraftig, må neste generasjons IP-adresser, IPv6, gradvis tas i bruk. Vi må leve med både IPv4- og IPv6-adresser i en lang periode, og dette må fungere for brukerne. Målet med IPv6-dagen er å motivere ISP'er, IT-bransjen og store innholdsleverandører til å gjøre seg klare for IPv6, i tillegg til at denne dagen gir IT-bransjen nyttige erfaringer med hvordan dette fungerer i praksis.
Mer informasjon om World IPv6 Day finner du her

TDCs nordiske nett er klart for IPv6, og vi utveksler IPv6-trafikk med våre samtrafikkpartnere. TDC kan levere Internett-aksess med IPv6, og vi er stolte over allerede å ha blant annet Redpill Linpro, Statoil og IPnett som kunder med Internett-aksess med IPv6.

TDC er også aktivt med i IKT Norges IPv6 forum, som nylig arrangerte en IPv6-konferanse i Oslo.


Kontaktperson
Paal Kongshaug, produktsjef IP VPN og Internett
Mobil: +47 982 14 836
E-post: paal.kongshaug@tdc.no