TDC er først ut med Microsoft Lync

Oslo 14. mars 2011

TDC er den første nordiske leverandøren som har sertifisert sin SIP Trunk for Microsoft Lync. TDC har nå satt i drift sin første Microsoft Lync løsning i Sverige sammen med Växjö kommune.


Microsoft Lync er en løsning som inkluderer chat, lyd, videokonferanser og telefoni. Løsningen samler all kommunikasjon på ett sted gjennom et felles grensesnitt uavhengig av om du jobber fra en PC, nettleser eller en mobil enhet. Eksempler på funksjoner som Lync tilbyr er deling av skrivebord eller applikasjoner, telefoni, whiteboard-funksjoner, opptak av møter og kompetansesøking.

TDC har med sin TDC Business Trunk gjort det mulig å flytte IP-telefoni ett skritt videre inn i nettverket, med datakommunikasjon, fast-og mobiltelefoni i en felles infrastruktur.
TDC har sertifisert TDC Business Trunk til all funksjonalitet innen Microsoft Lync i både Norge, Sverige og Finland. Sertifiseringen skal sikre at tjenestene som tilbys av Microsoft Lync også skal kunne benyttes over det offentlige telenettet.

- TDC er en viktig partner for Microsoft, og sertifisering av SIP-trunk for Microsoft Lync er et viktig skritt for å gi våre nordiske kunder kraftfulle telefoniløsninger basert på Lync. Vi ser frem mot å driftsette nye løsninger sammen med TDC som gjør det mulig for bedrifter å kommunisere og samarbeide mer effektivt, sier Eva Forsgren som er Nordic Voice Sales Manager hos Microsoft.

Med ovennevnte erfaring og sertifiseringer har TDC, sammen med Växjö kommune, startet opp den første Microsoft Lync-løsningen i Sverige.
- Vi har lenge hatt et veldig godt samarbeid med TDC, og de har i dag det tekniske ansvaret for vår Alcatel-plattform. I vår reise fra OCS til Lync, og nå med tilkobling av telefoni i Lync, vil vi sammen med TDC sørge for at vår tidligere Alcatel-plattform og vår Lync-plattform fungerer på en optimal måte for virksomheten vår. Lync vil gradvis og i kontrollerte former ta over all telefoni i Växjö, og TDC jobber sammen med oss for å sikre nettopp dette, sier Per Andersson som er IT-sjef i Växjö kommune.

- Det gleder meg å kunne presentere nok et sterkt produkt, og som i tillegg er sertifisert for Microsoft Lync.
Microsoft er, og vil fortsette å være, et selskap med store bidrag til bedrifters kommunikasjon. Jeg noterer også med glede at sertifisering i flere land gjør TDC til et enda mer attraktivt alternativ for bedrifter som ønsker en internasjonal leverandør. Vi har allerede gjennomført de første leveransene mot Lync i Norge, og gleder oss til å la våre kunder få utnytte den nye funksjonaliteten i tiden som kommer, sier Ketil Kivedahl, administrerende direktør i TDC Norge.

Kontaktperson:
Ketil Kivedahl, adm. direktør TDC AS
Mobil: +47 40 000 450
E-post: ketil.kivedahl@tdc.no

Om TDC
TDC leverer moderne og fleksible kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet og offentlig sektor i Norge og Norden. Løsningene implementeres på eget multiservicenettverk som sikrer høy kvalitet til konkurransedyktige priser. TDC har 215 ansatte i Norge og omsetter årlig for i overkant av 1 milliard NOK (2009). 

TDC i Norge er en del av TDC konsernet, Danmarks ledende leverandør av telekommunikasjon, med en årlig omsetning på ca 36 milliarder DKK (2009) og ca. 15.000 ansatte.
For mer informasjon se www.tdc.no eller www.tdc.dk