Mobilitet

TDC Perspektiv: Mobiltet menyTDC Perspektiv: Sikkerhet menyTDC Perspektiv: Unified Communication menyTDC Perspektiv: Digitalisering menyTDC Perspektiv: Outsourcing meny

TDC Perspektiv: Mobilitet

Nå kan du snart bygge ditt eget mobilnett i stuen


Eget mobilnett i stuen? Det høres kanskje søkt ut, men dette er faktisk snart en realitet da TDC, som første operatør i Danmark, har lykkes i å gjennomføre mobilsamtaler over WiFi. WiFi-calling som det kalles på fagspråk, betyr i sin enkelhet mobildekning via WiFi, for eksempel trådløst internett i stua, og baner vei for å sikre mobildekning for alle husholdninger fremover som har bredbåndstilkobling.Dette er et stort skritt for fremtidens mobildekning, og TDC adresserer med WiFi-calling og flere nye teknologier for innendørs mobildekning, to av de største utfordringene for å sikre optimal mobildekning for alle i fremtiden:

WiFi-calling kan for det første gi innendørs mobildekning til områder der det er vanskelig å få tradisjonelle mobilsignaler til å nå hele veien inn til bygningene. I tillegg imøtekommer TDC et relativt nytt, men voksende problem, som kan påvirke tusenvis av mennesker i både by og bygd de kommende årene. I takt med økt nybygging og renoveringen av eldre bygg, blir nemlig mobildekningen innendørs stadig dårligere, fordi mobilsignalene rett og slett ikke slipper inn i bygninger som er isolert etter dagens standard.

Løsningen kan altså være WiFi-calling, som ikke har store krav til nettverkskapasitet. Kan man få bredbånd, kan man også få mobildekning via WiFi. Og med 2,6 millioner private bredbåndsforbindelser bare i Danmark, er det dermed åpnet opp for potensielt 2,6 millioner nye "basestasjoner" i form av nye hjemmenettverk.

I praksis vil ikke mobilkunden merke noen forskjell hvis de ringer via WiFi eller det tradisjonelle mobilnettet, eller på skifter mellom teknologiene. Hvis en samtale, for eksempel, starter innendørs via WiFi og fortsetter utenfor bygget, vil samtalen ganske enkelt gå over til det tradisjonelle mobilnettet  i det brukeren går ut - uten at brukeren opplever noe skift mellom teknologiene.

Teknologi i forkant

Det er imidlertid et lite mén. Både mobiltelefon og abonnement må støtte WiFi-calling, og det er det ingen telefoner på markedet som gjør på nåværende tidspunkt.

TDC i Norge kommer å tilby abonnement med WiFi-calling i løpet av 2018, og det er ventet at de fleste nye mobiltelefoner som kommer på markedet fremover også støtter de nye teknologiene. I tillegg vil enkelte av de nyeste toppmodellene som allerede er på markedet, trolig også være i stand til å støtte WiFi-calling etter en kommende programvareoppdatering.

kundeservice

TDC film

Presse

TDC Perspektiv: Digitalisering

TDC Perspektiv: Outsourcing